Vestland Fylkeskommune vitja Bømlo vgs i Teknologisenteret

Rubbestadneset

Onsdag 13. september kom ein delegasjon på besøk til Bømlo vgs sin avdeling på Rubbestadneset. Det var Seksjon for Grøn næringsinfrastruktur frå Vestland fylkeskommune som kom for å høyre meir om Bømlomodellen, samarbeid skule - næringsliv og møte litt bedrifter.

Dagen før hadde delegasjonen vore på Fitjar og sett på vindmølleparken, fått ein omvisning hos Sustainable Energy og høyrt innlegg frå Wärtsilä Norway. Rubbestadneset var siste stopp på rundturen, og tidlegare på dagen hadde dei mellom anna møtt Atheno, fått presentasjon av Bømlo fiskerihavn og Invest in Sunnhordland.

På Rubbestadneset fekk dei høyre om utviklinga av næringslivet gjennom mange år. Dei fekk presentasjonar av Service Manager Geir Odland frå Zinus og dagleg leiar Olav Koløy frå LOS Marine og LOS Gruppen. Dette er selskap som leverer grøn infrastruktur gjennom selskapa sine i dag. Rektor Tor Inge Kaldestad presenterte Bømlomodellen frå Bømlo vgs og prosjektleiar Mari Pedersen Totland det systemtiske arbeidet næringsrådet har satt i gang for å tiltrekke meir kompetanse til bedriftene.

Sølve Sondbø, som leiar seksjonen, kommenterte etterpå på LinkedIn følgjande:

"Veldig inspirerende å se og høre hvordan næringslivet i Sunnhordland innoverer og gjør verdikjedene sine mer bærekraftige og grønnere. Seksjon for Grøn næringsinfrastruktur i Vestland fylkeskommune ble imponert av å se praktiske og gode eksempler på hvordan næringslivet i Bømlo, Stord og Fitjar finner løsninger og ligger helt i front. Norges aller første kjente industrivirksomhet (grønnstein fra Hespriholmen) var i Sunnhordland for 10.000 år siden, og Sunnhordland vil også i framtida være være industripioner.

Et tydelig budskap fra næringslivet i de tre kommunene er at de trenger kraft og bedre nett, kompetent arbeidskraft og næringsareal . Næringslivet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger, klimagasskutt, verdiskaping, innovasjon og et inkluderende arbeidsliv."

Me takkar for besøkjet, og set stor pris på at fylket viser interesse og engasjement, og ikkje minst støttar opp under arbeidet me gjer her i Sunnhordland.

Kontaktpersonar

Me ønskjer deg eit triveleg opphald her på Rubbestadneset!

Clement Stautland
Clement Stautland
Sales Manager, Wärtsilä
+47 931 88 112
clement.stautland@wartsila.com
Olav Urang
Olav Urang
Selgjar, LOS Marine
+47 901 64 690
olav.urang@los-marine.no